achtergrondafbeelding
 
     
Logo Ilca media

wie staat aan het roer?

Ilca Media is in 1999
opgericht door Wendy Oude Nijeweme-d’Hollosy  .

Zie ook ‘Velen zien het als een uit de hand gelopen hobby

"Toen ik klein was, was ik al gek van zeilen. We hadden weliswaar geen zeilboot, maar zeilen leek me geweldig. Op mijn 12de mocht ik op cursus. Ik was bloedfanatiek, zowel in theorie als praktijk. Nog altijd. De Flying Junior die ik toen heb gekregen, heb ik ook nog steeds. In 2009 heb ik mijn klein vaarbewijs gehaald. Daar wil ik nog verder mee gaan, vooral het navigeren."

Varen is een hobby, een beroep in de vaart is het echter nooit geworden. Wendy wilde eigenlijk huisarts of chirurg worden, maar werd voor deze studie uitgeloot. Het werd een studie informatica aan de Universiteit Twente met biomedische techniek als extra aantekening.

"In 1999 ben ik gestart met Ilca Media en in de beginperiode werkte ik veel alleen. Gaandeweg leerde ik steeds meer mensen kennen, allen met hun eigen sterke kanten. Steeds vaker maak ik daarom gebruik van mijn netwerk om te komen tot een goed eindresultaat. Net als de bemanning van een boot, die samenwerkt om te koersen naar de juiste bestemming."

Opdrachten beoordeelt Wendy altijd op de inhoud. Het moet haar energie geven. "En vertrouwen vind ik belangrijk. Het vertrouwen dat ik hetzelfde resultaat voor ogen heb als de opdrachtgever. Dan heb ik er alles voor over om dat te bereiken."

Sinds 1 januari 2014 werkt Wendy als onderzoeker aan de Universiteit Twente op het gebied van IT en Zorg en is nu voornamelijk bezig met projecten op het gebied van Machine Learning, Data Science, en eHealth technologie. Binnen Ilca Media staat de ontwikkeling en het onderhoud van websites en webapplicaties hierdoor op een heel laag pitje.